Blogopmaak

Restaurant Kiewiet

Hardenberg, oktober 2020
Eigenaar en chef-kok Tom Geuke van Restaurant Kiewiet:
“Het is de smaakcombinatie die wild zo lekker maakt”

Het wildseizoen is voor de meeste koks een culinaire periode om verlangend naar uit te kijken. Voor Tom Geuke, eigenaar van Restaurant Kiewiet in Dedemsvaart, is dat niet anders. “Een breed smaakpalet in de keuken, de specifieke bereiding… Het is een prachtig seizoen”, zegt de 41-jarige chef-kok, die met zijn vrouw Carina het restaurant in Dedemsvaart runt. 

Nog even en dan kan de wildliefhebber zich weer verlekkeren aan de volle en pure smaak van wild. Chef-kok Tom heeft met zijn keukenbrigade en sommelier de eerste voorbereidingen al getroffen. “We bereiden en proeven onze ideeën en zoeken er mooie wijnen bij. Elk jaar proberen we te vernieuwen”, zegt Tom. Patrijs, duivenborst of een gegaarde konijnenrug zijn zijn persoonlijke favorieten. Het liefst gecombineerd met typische herfstproducten als zuurkool, paddenstoelen, stoofperen, kruidnagel of laurier. “Het is echt de smaakcombinatie die wild zo lekker maakt. Zo serveren wij straks bijvoorbeeld hertenbiefstuk met gepofte quinoa, wildjus, fruitige rode kool, gepocheerde kweepeer en bereidingen van pastinaak. Die combinatie maakt het pas echt bijzonder.”

Chique imago

Mensen uit de regio kennis laten maken met heerlijke smaakcombinaties in een gastvrije ambiance. Dat was de ambitie toen in 2008 de deuren van restaurant Kiewiet opnieuw open gingen en die is ruimschoots waargemaakt. “We kozen voor de klassieke Franse keuken met een moderne twist, met aandacht voor mooie wijnen en mooie producten uit de streek. Het was niet onze intentie om een heel chique imago neer te zetten, maar voor Dedemsvaart was het te hoog ingezet. Met dezelfde kwaliteit en dezelfde visie hebben we de drempel de afgelopen jaren kunnen verlagen, onder andere door onze nieuwe Draai & Snaai arrangementen.”


Knipoog naar de streek

Het restaurant is volledig vernieuwd en gemoderniseerd, maar de historie en waardering voor de streek is subtiel terug te vinden in het bedrijf. Zo is het beeldmerk ‘turven’ en is de bar in de tuinzaal gemaakt van blokken turf. “Een knipoog naar de turf gestookte kalkovens tegenover ons”, zegt Tom, die daarnaast ook rookt op echte turf. In de sfeervolle binnentuin staat de rookoven, een belangrijk onderdeel van de keuken. “Hiermee geven we onze eendenborst, gerookte zalm of pastrami’s een eigen, unieke smaak.”


Avondje genieten

Het is Tom en Carina gelukt wat zij met hun restaurant voor ogen hadden en gasten weten Toms liefde voor smaken te waarderen, maar het afgelopen jaar is het de coronacrisis die de aandacht opeist. “We konden in het restaurant nog plek bieden aan veertig tot vijftig gasten, maar dat hebben we nu terug moeten draaien naar dertig. De vraag is hoe verder…”, zegt Tom. “Dit staat lijnrecht tegenover het ondernemerschap waarbij je altijd probeert het beste en mooiste eruit te halen. In plaats van vooruitstrevend zijn, word je geremd.” Aan dubbele shifts om toch nog wat extra omzet te genereren, doet hij niet. “Dat past niet bij onze doelstelling. Het moet voor onze gasten nog steeds een avondje genieten zijn."


Vanwege de gedeeltelijke lockdown die vanaf 14 oktober om 22.00 uur is ingegaan, is restaurant Kiewiet helaas gesloten. Maar ze hebben wel een heerlijke afhaalservice. Iedere week nieuwe gerechten om uit te kiezen! De maaltijden zijn af te halen op vrijdag, zaterdag en zondag. Bestellen kan vanaf donderdag 14.00 uur, via telefoonnummer 0523-612614. Zij brengen de bestelling bij jouw auto. Bekijk het actuele menu via www.restaurantkiewiet.nl of via hun facebookpagina.


Kijk voor alle ophaalservices en andere initiatieven in de regio op www.visithardenberg.nl/eten-bezorgen-of-afhalen

Inhoud Herfst editie 2020

#RegioHardenberg Magazine

29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
29 november 2022
Hardenberg, november 2022
Meer posts
Share by: