Voor 4 personen
Deze smaakvolle stoofpot van De Uitdaging kun je gewoon thuis in de keuken klaar maken, maar kan ook heel goed bereid worden boven een kampvuurtje in een Dutch oven of op de barbecue.
Ingrediënten
Kruiden:
Benodigdheden
Zware stoofpan, knoflookpers, mes, snijplank en koekepan.
Bereiding
Snijd het rundvlees aan blokjes en kruid het vlees. Laat het vervolgens minimaal 1,5 uur garen in de stoofpan. Vermeng de tomatenpuree met de geperste knoflook. Snijd de groenten fijn.
De tomatenpuree met de geperste knoflook vervolgens aanbakken met de roomboter in de koekepan tot het glazig is. Daarna op volgorde toevoegen: gesneden groenten, wortels, ui, prei, champignons en de rode wijn. Laat dit zachtjes garen en voeg het na 20 minuten toe aan het gegaarde rundvlees.
Lekker eten!
Foto's door Simone van Eerde / Tekst door JorindeSchrijft