Blogopmaak

Recept Runderstoofpot

Hardenberg, april 2021
Recept
Runderstoofpot 

Voor 4 personen 


Deze smaakvolle stoofpot van De Uitdaging kun je gewoon thuis in de keuken klaar maken, maar kan ook heel goed bereid worden boven een kampvuurtje in een Dutch oven of op de barbecue. 


Ingrediënten 

  • 500 gram riblap                 
  • 75 gram boter                   
  • 75 gram tomatenpuree           
  • 0,5 liter rode wijn               
  • 1 teen knoflook                 
  • 1 ui                             
  • halve prei
  • 2 kleine winterwortels
  • 250 gram champignons


Kruiden:

  • 1 gram peper
  • 5 gram zout
  • Snuf nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad


Benodigdheden

Zware stoofpan, knoflookpers, mes, snijplank en koekepan.


Bereiding

Snijd het rundvlees aan blokjes en kruid het vlees. Laat het vervolgens minimaal 1,5 uur garen in de stoofpan. Vermeng de tomatenpuree met de geperste knoflook. Snijd de groenten fijn. 

De tomatenpuree met de geperste knoflook vervolgens aanbakken met de roomboter in de koekepan tot het glazig is. Daarna op volgorde toevoegen: gesneden groenten, wortels, ui, prei, champignons en de rode wijn. Laat dit zachtjes garen en voeg het na 20 minuten toe aan het gegaarde rundvlees. 


Lekker eten!

Foto's door Simone van Eerde / Tekst door JorindeSchrijft

Inhoud vrijheidseditie 2021

#RegioHardenberg Magazine

29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
29 nov, 2022
Hardenberg, november 2022
Meer posts
Share by: