Een restaurant met een eigen stijl, maar met respect voor het verleden. Zo kun je De Woage in Gramsbergen volgens de nieuwe eigenaren Jelle Jansen en Corine Kleine het beste omschrijven. Het horecastel hoopt van Meiboomplein 1 een vertrouwde plek te kunnen maken waar gasten culinair verrast worden en op hun gemak kunnen naborrelen.
Ze leerden elkaar kennen op de werkvloer van restaurant De Groene Lantaarn. Hier leerden zij niet alleen de kneepjes van het vak, maar ontdekten zij ook de liefde voor hun vak. “Na negen jaar waren we er vergroeid mee. Ik hield van koken, maar bij De Groene Lantaarn is het gegroeid tot wat het nu is. Van een baantje werd het een leven”, vertelt chef-kok Jelle, die eerder bij de Rheezerbelten en het Klepperhuus in Hardenberg in de keuken stond als beginnend kok.
Ook voor gastvrouw Corine, wiens roots in Hoogeveen liggen, was het tweesterrenrestaurant in Zuidwolde een steengoede leerschool. “Maar geleidelijk creëerden we onze eigen droom. In 2018 vonden we het tijd en hebben we onze banen opgezegd. We waren toe aan wat nieuws. Al snel kwam de Olde Woage op ons pad.”
Voordat ze in mei 2019 de zaak overnamen, draaiden Jelle en Corine een half jaar mee met de vorige eigenaren. “Een waardevolle tijd, want zo konden we de omgeving goed leren kennen. We ontdekten een hele andere manier van werken. Dat was voor ons verfrissend om te zien. Uiteindelijk hebben we een tussenweg gevonden”, aldus de twee, die ook hun privéleven hebben verplaatst naar Gramsbergen en inmiddels boven de zaak wonen.