Blogopmaak

De Troubadour

Hardenberg, februari 2021

Grand Café de Troubadour is er klaar voor

“Ooit wordt het weer druk!”

Ze hebben alles op orde, voor elk scenario ligt een plan klaar. De lockdown heeft bij het team van Grand Café de Troubadour veel creativiteit aangewakkerd. Tussen de lege tafels en de afhaalmenu’s kwam er nieuw inzicht, met een totale reset voor de interne organisatie tot gevolg.


Ze kunnen wel dromen van een restaurant dat stampvol zit met hongerige gasten die snakken naar gezelligheid en een goede maaltijd, maar inspelen op de realiteit past beter bij het team van de Troubadour. “Wij gaan ervan uit dat er dit jaar nog coronaproof moet worden gedineerd. Dus daar zijn we op voorbereid”, zegt bedrijfsleider Marvin Coenraad. “Je kan niet heel ver vooruit plannen, maar dat doen wij wel. Allerlei scenario’s hebben we uitgeschreven. Wat het ook wordt, wij zijn er klaar voor.”


Leermeester

Corona heeft ook bij het Grand Café aan de Vecht veel negativiteit gebracht. Zo moest er afscheid worden genomen van flexibele en vaste medewerkers. “Sommigen boden het zelf aan. Ooit wordt het weer druk. Dan zullen we ze weer nodig hebben.”


Voor eigenaar Herman Potgieter en zijn team was de lockdown een goed moment om te evalueren en de organisatie tegen het licht te houden. “We kwamen tot de conclusie dat we nog meer een leermeester willen zijn. We hebben de samenwerking met scholen afgelopen jaar versterkt. Het is voor jongeren moeilijk om een stageplek te krijgen en voor ons moeilijk om goed personeel te vinden. We gaan daarom meer investeren in de toekomst en willen hen het vak leren”, vertelt Marvin.

  • City skyline

    Photo By: John Doe
    Button
  • Ook zijn er ambities op het gebied van gastheerschap. “We willen naar een hoger level en gaan het helemaal anders aanpakken. Geen runners, handies en paslopers meer, maar personeel dat allround is. Daar trainen we nu op. Iedereen heeft straks dezelfde rol. Voor de gasten betekent het minder vaak een ander gezicht aan tafel.”


    Blijven verbazen

    Herman Potgieter is positief ingesteld en twijfelt er niet aan dat de zaak straks weer vol zit. Hij heeft wel vaker moeten schakelen. Dat is wat er ook in het restaurant gebeurde de eerste dag na de lockdown: bij elkaar zitten en brainstormen. “We blijven inspelen op wat er komt en blijven vernieuwen. Zo krijgt de Trouba Beach een ander interieur en setting en ligt voor de Trouba Lounge de nieuwe cocktailkaart klaar. “We willen mensen blijven verbazen.”

    Eigen foto's van de Troubadour / Tekst door Jorinde Brink

    Inhoud Valentijnseditie 2020

    #RegioHardenberg Magazine

    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    Meer posts
    Share by: