Blogopmaak

De Gezonde Lunchtrommel

Hardenberg, maart 2022
“We willen werkend Hardenberg een beetje gezonder maken”

Je herkent ze aan het papieren lunchtasje én aan de lekkere lunches. De Gezonde Lunchtrommel is het jonge cateringbedrijf van de Hardenbergse Heleen Kremer en Romi van Wieren. De twee vriendinnen startten vorig jaar hun bezorgdienst, die steeds meer bekendheid krijgt. Met gezonde lunches en verantwoorde tussendoortjes willen ze werkend Hardenberg een beetje gezonder maken. 


Bewust, gezond en net even anders. De Gezonde Lunchtrommel is er voor lokale bedrijven die hun personeel of gasten willen trakteren op een gezonde lunch.


De vrolijke gezichten achter de Gezonde Lunchtrommel zijn Romi en Heleen. De twee kennen elkaar vanuit het werk in de kinderopvang. Toen ze vrijwel tegelijk moeder werden, hadden ze één belangrijk ding gemeen: ze wilden hun kindje gezonde voeding geven. “Geen potjes, maar zelf koken”, zegt Romi, het creatieve brein van de Gezonde Lunchtrommel. “We kookten regelmatig samen en probeerden dan allerlei dingen uit. Ook bezochten we food-festivals om inspiratie op te doen. Het werd al snel een soort hobby”, vertelt Heleen, die verantwoordelijk is voor het klantcontact en de administratie. 

Voor iedereen wat 

In de keuken staan ze meestal samen. Nu nog in hun eigen keuken, maar vanaf 1 april verruilen ze hun privékeukens voor een nieuwe werkplek met meer ruimte om de soms grote bestellingen te kunnen verwerken. 

De lunchgerechten die ze bereiden worden aangeboden volgens een wekelijks variërend menu. Groepen kunnen kiezen uit een lunchtasje, verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Voor wie het liever nog anders wil is er het Menu op maat. “Een groot misverstand is dat een gezonde lunch heel aparte ingrediënten bevat of veganistisch moet zijn. Dat is niet zo. De ene keer staat er couscous salade op het menu, een ander keer een gezond broodje met veel groente, nootjes en huisgemaakte dressing. We wisselen altijd af. We hebben broodjes, maar ook soep, salades of yoghurt met zelfgemaakte granola. Voor iedereen is er wel wat.”


Nieuwe combinaties

Heleen en Romi werken altijd met gezonde ingrediënten zoals tomaat, appel, kipfilet en hummus, maar werken ook veel met seizoengroenten, brie, geitenkaas en carpaccio. “Daarbij zoeken we steeds weer naar nieuwe combinaties en lekkere toevoegingen zoals zelfgemaakte vijgencompote of mangochutney. Het moet lekker zijn, creatief en het gerecht moet er mooi uitziet.”


Niet alleen een prachtig broodje of schitterende salade vinden ze een must, ook de verpakking krijgt veel aandacht. “We zijn gestart in de coronatijd, dus hebben gekozen voor een coronaproof oplossing. We gebruiken papieren tasjes en milieuvriendelijke verpakkingen van karton. We vinden het belangrijk dat wat je van ons krijgt er mooi uitziet, zodat het ook een feestje wordt om het op eten. De tasjes zijn bovendien gemakkelijk mee te nemen naar buiten. Zo kun je de bedrijfskantine gemakkelijk verruilen voor een picknick in het zonnetje.” 

Naast lunches maken Heleen en Romi ook gezonde tussendoortjes. “Gezonde koeken, taarten, chocolade, cake en fruitsalade... Maar onze focus ligt op de lunch. Zo vers mogelijk, vernieuwend en waar het kan met streekproducten.”


www.degezondelunchtrommel.nl

  • Tekst JorindeSchrijft  / Foto's door Simone van Eerde

    Inhoud Bewust editie 2022

    #RegioHardenberg Magazine

    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    29 nov., 2022
    Hardenberg, november 2022
    Meer posts
    Share by: