Op de camping of gewoon thuis genieten van een échte pannenkoek? Proef de smaak van de regio Hardenberg. Hieronder volgt het recept met daaronder het overzicht van de streekproducten en waar deze te verkrijgen zijn.
Boodschappenlijstje
• 200 gram bloem • 300 gram melk • 3 eieren • boter/bakolie • een snufje zout
Bereidingswijze
Doe de bloem in een grote kom en schenk hier de melk langzaam bij. Voeg de 3 eieren toe aan de bloem en melk. Je kunt het mengsel met een garde of een mixer mixen. Je pannenkoekenmix is klaar als er aan het einde geen klontjes meer over zijn. Gooi tot slot nog een snufje zout in de kom met het beslag. Pas op: niet te veel!
Verhit een koekenpan op een gaspitje en doe wat boter of olie in de koekenpan. Als dit gesmolten is, kun je wat beslag in de koekenpan gieten. Je zult even moeten aanvoelen wanneer de pannenkoek omgedraaid moet worden, hier is niet echt een richtlijn voor. Meestal duurt dit zo’n 2 minuten. Je kunt de pannenkoek hierna nog een minuutje op de andere kant bakken, dan is-ie klaar! Bak ze totdat ze een beetje goudbruin worden.
Verkrijgbaar bij